ENNEN OMPELUA

Joustava kangas vaatetuskankaana toimii sekä rennoissa ja väljissä vaatteissa että istuvissa ja ihonmyötäisissä vaatteissa. Joustaville kankaille käytetään omia kaavojaan. Niillä valmistetut vaatteet ovat tyypillisesti yksinkertaisia, mutta hyvillä kaavoilla, rakenteilla ja tuennalla voi joustavista kankaistakin ommella monimutkaisia ja yksityiskohtaisia vaatteita. Vaatteen onnistumiseksi onkin kaavan valintaan sekä muihin esivalmisteluihin syytä paneutua huolella.


LUE TARKEMMIN:
https://ompelejoustavia.blogspot.fi/2018/04/kaavan-valinta.html
https://ompelejoustavia.blogspot.fi/2018/04/esipesu.html
https://ompelejoustavia.blogspot.fi/2018/04/kankaan-leikkuu.html

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei,
minkälainen lanka po? Minulla on Marimekon puuvillaista trikookangasta ja haluaisin tietää mikä lanka siihen parhaiten sopii?

Hanne kirjoitti...

Hei! Vastaus tulee nyt tosi myöhään, mutta vastaanpa silti :) Langaksi kannattaa aina valita polyesterilanka, puuvillalanka ei valitettavasti kestä käyttöä yhtä hyvin. Jotkut koneet ovat myös ronkelia lankalaadun suhteen, siksipä halvempi ja hieman nöytäisen näköinen lanka saattaa aiheuttaa huonoa tikkiä. Mutta tämä on tosiaan vähän ompelukonekohtaista, oma koneeni ompelee ihan ok on lankana sitten Eurokankaan kallein tai Lidlin halvin lanka. Mutta mikäli materiaalina on tosiaan Marimekon trikoo, niin sen kanssa suosittelen ehdottomasti Microtex neuloja. Jostain syystä Marimekon trikoo on erittäin helposti reikiintyvää, ja näin ollen esimerkiksi tavallinen pallokärkinen jerseyneula reijittää kankaan hyvin helposti.